Będziecie potrzebować :
- 5 szklanek mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 4 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 20 dag. masła lub margaryny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 opakowania herbatników lub krakersów ( Dzięki krakersom placek zachwyci nas delikantniejszą słodyczą )
- śmietana
- 4 szklanki mleka zagotowywujemy z cukrem , cukrem waniliowym i masłem/margaryną
- Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami, po czym dolać do gotującego się mleka do momentu zgęstnienia masy
- Połowę krakersów/herbatników ułożyć w prostokątnej formie , posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem po czym ułożyć następną warstwę krakersów lub jak kto woli herbatników.
- Polać polewą czekoladową ( według własnego przepisu lub wyszukanego z wujkla Google) lub prościej posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz